Waarom de DPF, Katalysator en roetfilter reinigen / detoxen?

Verstopte of vervuilde roetfilters, katalysatoren geven vervelende storingen. Denk daarbij aan vermogensverlies, inhouden, rook uit de uitlaat en hoger brandstofverbruik.
Het meldingslampje van het roetfilter of het motor storings lampje gaat branden. In het uiterste geval kan de motor in noodloop gaan, geen kracht en toeren meer, de uitlaatgassen gaan terug naar de turbo, EGR en motor met heftige gevolgen.

 

Roetfilter reinigen / schoonmaken of vervangen?

Fabrikanten adviseren om het roetfilter tussen de 150.000 en 200.000 km te vervangen. Dit kan een kostbare zaak worden, prijzen tussen de € 700 en € 2500 zijn geen uitzondering.

Reinigen is een effectieve en voordelige oplossing. Wij reinigen het filter met de modernste apparatuur tot bijna nieuwstaat, tot 98 % van het vuil is dan verwijderd. Door het filter professioneel te laten reinigen door ons behoud je het originele filter, bespaar je geld en belast je het milieu niet extra.

dpf cleaning machine cardetoxer

Wij bouwen uw roetfilter uit, maken de analyse met de staat van de filter en doen dat achteraf nogmaals. Alle DPF filters van personenwagens en lichte vrachtwagens kunnen door ons behandeld worden.

Prijzen v/a 149,00 euro exclusief demontage en montage filter.
Voordeel: Zeer effectieve reiniging tot nieuw staat met voor en na reiniging analyse rapport
Nadeel: Demontage en montage benodigd.

U KUNT OOK DE FILTER BIJ ONS LOS BINNEN BRENGEN EN DAN DOEN WIJ DE REINIGING

Note: Voor sommige voertuigen kunnen we ook een DPF reiniging aanbieden zonder de DPF te demonteren en weer na reiniging te monteren. Hiervoor gebruiken wij een gepatenteerde partikelfilter reinigingsset, waarmee het verstopte filter in gemonteerde toestand snel en eenvoudig en gereinigd kan worden.
Voordeel: snelle reiniging
Nadeel: geen data mogelijk van voor en na de behandeling met percentage van vervuiling en percentage van reiniging.
Prijzen v/a 249,00 euro!

Chat openen
Kunnen wij je helpen?